Пипи похищава коледна елха

„Пипи Дългото чорапче ще урганизира похищение на коледна елха тази вечер във Вила Вилекула. Всички деца в града сърдечно дубре дошли. Сложете си топли дрехи.”

Кое дете може да устои на такава покана, закачена на вратата на кметството по време на коледната ваканция? И кой по-добре от Пипи може да организира похищение на коледна елха? Всички знаем, че силата й не е в правописа (то се вижда!), а в смелите и нетрадиционни забавления.

Вечерта всички деца от градчето начело с Томи и Аника се отправят към Вила Вилекула. Само че там нещата не изглеждат както трябва. Къщата не свети и изглежда съвсем пуста. Не сте учудени, нали? Пипи е майсторка на изненадите, а това е само първата.

Тъкмо когато децата са обхванати от дълбоко разочарование, господин Нилсон носи бележка с указания: „Следвай слидатъ и я изя!” Пак този правипис! Досетихте ли се какво трябва да се направи?

Всъщност е много просто – децата изяждат следата от червени бонбони в снега, а тя ги отвежда зад къщата където ги чака великолепна, прекрасна, изумителна… коледна елха!

А какво означава похищение на коледна елха? Амии, как да ви кажа? Включва много лакомства, танци около елхата, приобщаване на малки самотни момченца и тъжни кученца, песни и отваряне на подаръци.

Обаче вижте какво! Нямам време за повече подробности. Ще си прочетете сами цялата история.

Аз отивам да си организирам мое похищение на коледна елха – с шоколад, сметанови торти и всичко както си трябва.

Историята „Пипи Дългото чорапче организира похищение на Коледна елха” е била специален коледен подарък от авторката Астрид Линдгрен за всички почитатели на червенокосото момиче.

Книгата ще откриете в сайта на издателството и в Ozone.bg с код DK19.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.