Пиеса за мотовете бе отличена в театрален конкурс

Пиесата на Радостина Николова Мотовете“, която разказва за пухкавите персонажи по едноименната й книжна поредица, е сред трите творби споменати от журито в Четвъртия конкурс за съвременна българска пиеса, обявен от Театър „София“ с подкрепата на Банка ДСК.

На свое заседание на 19 декември 2016 г. журито реши да не присъжда награда на пиеса, която да бъде реализирана на сцената на Театър „София“, но на пресконференция на 9 януари 2017 г. обяви, че на вниманието на Театър „София“ остават пиесите:

„Ти си единайсетият“ от Иван Кулеков
„Между етажите“ от Михаил Казаков
„Мотовете“ от Радостина Николова

„На днешната пресконференция по повод обявяването на резултатите от четвъртия конкурс за съвременна пиеса победител не бе отличен, но за мен и моя първи опит в създаването на драматургичен текст това е гигантско признание и стъпка към мечтата ми един ден наистина да видя мотовете в театъра.“ сподели Радостина Николова.

Театърът има готовност да издаде сборник с трите пиеси и да го разпространи безплатно в театралната мрежа – театри и библиотеки.

Журито взе решение да поощри авторите Ани Андреева, Галя Константинова, Десислава Миланова Ирина Димитрова, Филип Валски, Яница Христова. Те ще бъдат поканени на безплатен уъркшоп по драматургично писане в Театър „София“ през юни 2017 г.