Пътуващо буккросинг сандъче акостира в Силистра

Пътешественическата страст на „Пътуващите буккросинг сандъчета“ не отслабва и едно от тях акостира в библиотеката на Силистра – крайдунавския град, чиито детски библиотекари  са едни от най-активните в България. Ето какво ни писаха Дияна Георгиева и Светла Ангелова от РБ „Партений Павлович“:

„На 25 април 2015 г. в Детски отдел на РБ „Партений Павлович“ пристигна Пътуващо буккросинг сандъче №12. Представихме книжките в ЦДГ „Радост“ и ЦДГ „Добруджа“ в четири групи от около 100 деца. С голям интерес и вълнение най-малките „читатели“ посрещнаха новите и шарени книжки. Четохме приказки и разказвахме по картинки. Научихме кои са любимите им приказки, които мама и татко им четат. Децата пяха песни и рецитираха стихотворения. Получи се един прекрасен книжен празник.
Благодарим на сайта „Детски книги“ и на дарителите за предоставените нови книжки! Поздрави от Силистра!“

Идеята на проекта “Пътуващите сандъчета”  е модерни детски книги да пътуват из библиотеките в страната, да бъдат на разположение на читателите за определен период от време, а след това да продължават към следващото населено място, дало своята заявка за получаване на пътуващо сандъче.

Дарителската акция за набиране на книги бе организирана от фондация “Детски книги”, сайт “Аз чета”, Асоциация “Българска книга” и буккросинг-общността в България. Към акцията се присъедини ИКЕА, дарявайки книгите, набрани от дарителска акция по време на Софийския международен литературен фестивал.