Пътуващи буккросинг сандъчета зарадваха и деца в Костенец, Стара Загора и Панагюрище

Продължаваме да получаваме известия за пристигнали в библиотеки, училища и читалища буккросинг сандъчета. В някои дни тези новини са повече от една. На 11 март на редакторската поща ни очакваха цели 3 писма за получени сандъчета. Ето какво ни писа Вася Станоева от Костенец:

„Здравейте,
При нас, в библиотеката към СОУ „Св. Кл. Охридски“ – гр. Костенец, пристигна Пътуващо сандъче №6. Децата приеха много емоционално появата на новите книжки и се вдъхновиха да опознаят техния вълшебен свят. Благодаря! Поздрави за инициативата!”

При нашите приятели от Детски отдел на библиотека „Родина“ – Стара Загора също е пристигнало пътуващо буккросинг сандъче – № 20. То ще гостува на библиотеката 45 дни, а думите на библиотекарката Венета Бонева много ни зарадваха:

„От днес в Детски отдел на библиотека „Родина“, благодарение на вашата дарителска кампания и на ББИА, децата могат да прочетат 15 нови книги. Благодарим Ви!”

От Панагюрище пък ни писа училищната библиотекарка Неделка Ралчева:

„Здравейте!
На 9 март 2015, в училищната  библиотека на ОУ „Проф. Марин Дринов“, град  Панагюрище, пристигна „Пътуващо сандъче“ №18, за което сърдечно благодаря от мое и от името на всички читатели на библиотеката. Децата с нескрита радост и любопитство побързаха да разгледат книжките. А след като в училището най-ентусиазираните ученици разлепиха в почти всяка класна стая плакат от чудесната колекция, повечето от книжките отидоха при своите читатели. Учениците се радват, че в библиотеката има нови, интересни книги, макар и „пътуващи“. Очакваме и следващите пътешественици!”