Първата лятна читалня отваря врати в Пловдив

Четенето е важно и децата трябва да се наслаждават на допира с книгите целогодишно. Но в сезона на плажовете и морските вълни, на безкрайните игри с приятели и на ваканционното настроение, как да насърчим детето да чете?

Undecided

Малчуганите от Пловдив са истински щастливци, защото първата лятна читалня на открито ще стане факт на 04.07.2012 г. Доброволците от Местен център за работа с доброволци към Детски отдел на РНБ „Иван Вазов“ ще посрещнат малките читатели в Цар Симеоновата градина от 10:00 часа и ще им покажат невероятни книжни забавления. 

Първата дарена книжка в инициативата „Стара книжка – нов читател“, чрез която пловдивчани събираха стари, но любими издания за деца за лятната читалня, бе „Пипи Дългото чорапче“. Дарителската инициатива обаче продължава до края на юли, а всеки, дарил старата си книжка, ще се почерпи с бонбони в тон с девиза „Четенето е сладко“.

По време на лятната читалня „Библиотека в парка – да се срещнем в Градската градина“, всички малки посетители ще се докоснат до образователните списания „Бърборино“ на изд. „Фют“, забавните умни книжки на изд.“Клевър бук“ и невероятно интересните и развиващи издания на „Просвета“. Малчуганите ще могат да се докоснат до всяка творба, която ги впечатли, да почетат от интригуващите и да отговорят на питащите ги книжки. Доброволците на НАРД ще показват на любопитните посетители интересни игри, описани сред страниците, ще насочват възрастните в откриването на подходяща книга за възрастта на детето им, ще четат на по-малките, ще показват как се прави минитеатър и още, и още…

Какво да направите? Доведете своите деца в Пловдив всяка сряда на месец юли 2012 г. от 10:00 до 12:00 часа под сянката на чинарите в Цар Симеоновата градина (отдясно на пеещите фонтани Smile) и носете слънчевото си настроение!

Feeling Good