Пълен напред на книжните фестивали!

Пролетта дойде, а с нея – и свежите събития, насочени към най-младите читатели. Преди Литературния фестивал за деца и младежи в София и Националния фестивал на детската книга в Сливен ще се намерим в старозагорския „Приказен свят“. Ще поиграем със сенките, ще се маскираме, ще се подсладим и, разбира се, ще почетем. А всичко това на крачка от Аязмото – зеленото сърце на града. 

Фестивалът „Приказен свят“ е предвиден за деца от всички възрасти и техните родители. Ще се проведе в последната събота на месец март (25.03.) в красивата сграда на Военния клуб (ул. „Августа Траяна“ 23). Под клубните арки ще свият гнезда повече от десет български издателства – „Noble Star Books“, „Екрие“, „Таралеж“, „Клевър бук”, „ТАТ Криейтив“, „Книги за любители“, „My Messy Tales“, „Ясна книга“, „Меченосец”, „Kanichka Books“, „Така започна всичко“, „Приказки-игри“, „Жанет 45“, PURKO и „Пан“. А ако сладките приказки край книжните щандове не са достатъчни, работилницата за приготвяне на здравословни сладории ще допълни картинката.

Какво още:

  • уроци по 3D принтиране и електроника,
  • ателиета за изработване на шапки и великденска украса,
  • театър на сенките

и, както подобава на един истински фестивал, чудни срещи! Очаквайте Мария Донева с „Любознайковците“ – първата римувана STEM поредица у нас. Освен „Иги Пек, архитект“, „Ейда Туиг – химик и физик“ и „Роузи Ревер, инженер“, край книгите ще се завъртят Гери („Жанет 45“) и Гери („Детски книги“), които ще демонстрират четене на два гласа.

Фестивалът „Приказен свят“ се организира от Travel Craft Club, а входът за всички представяния и работилници е свободен. Приятна подготовка за сезона и Маратона („Четяща Стара Загора“)!