Падингтън в Двореца

Падингтън е мече, което няма как да не обикнеш. Той е толкова чаровен в грешките, които допуска и е толкова истински, че всеки е готов да му помогне и да го накара да се чувства добре. Дори и английската кралица!

Един ден г-н Грубер кани Падингтън да видят смяната на караула пред Бъкингамския дворец. По пътя двамата разглеждат забележителностите, а когато пристигат пред двореца, мечето забелязва тайнствена сянка зад един от прозорците.

За нещастие на Падингтън, смяната на караула е интересна туристическа атракция и докато героят се опитва да си проправи път през тълпата, за да види маршируващите гвардейци, техният ритуал приключва. А мечето няма нито една снимка за своя специален тефтер със спомени!

Точно преди сломеният Падингтън да си тръгне, той получава неочаквана и много специална изненада. Дали пък сянката не е на самата кралица? Кой знае!

Книгата „Падингтън в Двореца“ (изд. „Агата-А“) на английския писател Майкъл Бонд е предназначена за малките слушатели и читатели. Тя е с кратък, но интригуващ текст, който ще задържи вниманието както на най-нетърпеливите малчугани, така и на неуверените читатели. Шрифтът е едър и четивен, за да не натоварва очите на децата, а пълноцветните илюстрации, дело на Р. У. Али, са прекрасно допълнение към текста, превръщайки разходката на Падингтън в истинско пътешествие. Като прибавим към това кориците от твърд картон, плътната гланцирана хартия и… първата незадължителна, но горещо препоръчвана от нас книга за лятната ваканция е налице!

От поредицата на Майкъл Бонд за по-малките читатели ще откриете също „Падингтън и зоопарка“ и „Падингтън художник“, а по-големите почитатели на мечето могат да се насладят на някоя от книгите, разказващи истинската история и приключения на героя от Тъмно Перу: „Мечето Падингтън“, „Падингтън идва на помощ“, „Отново за Падингтън“, „Падингтън в чужбина„, „Падингтън се развихря“ и „Падингтън победоносни“.

Автор: Вал Стоева