Пътуващо сандъче с книжки посети децата от с. Боровци

Пътуващите сандъчета напълно оправдават името си и не спират да обикалят библиотеките в страната. Ето какво ни разказа Нина Михайлова – библиотекар в Читалище „Развитие” в с. Боровци.

„Здравейте! Искам да споделя с Вас, нашата радост от Пътуващото сандъче!

На 6 април 2016 г. „Пътуващо сандъче” № 15 пристигна и в библиотеката на Читалище „Развитие” в с. Боровци! Събитието съвпадна с пролетната ваканция на учениците, когато дечица от градовете гостуват на баба и дядо!

Децата посрещнаха книжките с голяма еуфория, възхитени от инициативата „Пътуващо сандъче”. С голям ентусиазъм разглеждаха и четяха заедно книжките, след което имаше и обсъждане, провокирано от детската фантазия! Пътуващото сандъче предизвика голям интерес в библиотеката, защото книжките са нови и непознати, а и се оказа, че са доста забавни и интересни. 

Книжките бяха представени и пред децата от ЦДГ „Червената шапчица“ в селото! С голям интерес и вълнение най-малките „читатели“ посрещнаха новите и шарени книжки. Четохме приказки и разказвахме по картинки. Получи се един прекрасен книжен празник. И както си му е реда след „деловата част” и голямата еуфория от забавните детски книги, децата бяха почерпени с лакомства, за което благодариха с песнички и рецитиране на стихотворения! 

Благодарности  на Проект “Пътуващите сандъчета”!“

„Пътуващите сандъчета“ е проект на Българската библиотечно-информационна асоциация и се реализира с подкрепата на фондация „Детски книги”. Идеята на проекта е модерни детски книги да пътуват из библиотеките в страната, да бъдат на разположение на читателите за определен период от време (45 дни), а след това да продължават към следващото населено място, дало своята заявка за получаване на пътуващо сандъче.