Пътуващо сандъче пристигна и в град Пещера

В Пещера не спират да се случват хубави неща, свързани с книгите и четенето! След като миналата седмица ви разказахме за новите инициативи и кътове за насърчаване на четенето на читалище „Развитие – 1873“ в Пещера, сега е време да споделим с вас и най-новото около библиотеката на града!

Тази седмица в библиотеката в град Пещера беше посрещнато едно от Пътуващите сандъчета на Българската библиотечно-информационна асоциация и Фондация “Детски книги”. Книжките ще останат „на гости“ в града за три месеца, давайки възможност на малки и големи да им се насладят, преди да се отправят към следващата си дестинация, за да зарадват и други нетърпеливи читатели. Още в първите дни от пристигането си пътуващото сандъче предизвика голям интерес в библиотеката, като младите бъдещи читатели разгледаха красивите книжки, по-големите им каки и батковци им четоха на глас, без да искат да се разделят с героите от новите истории и техния приказен свят. Екипът на Детския отдел на библиотеката очаква книжките да продължат да привличат младите читатели и техните родители и в библиотеката и през идните три месеца.

Следете за още добри практики за развитие на детското четене от учителите и библиотекарите в раздел “Добри практики” в “Зона родители”. Ако и вие искате да ни разкажете интересни практики за насърчаване на четенето от вашата библиотека или училище, не се колебайте да ни пишете на мейл editors@detskiknigi.com.