От приказната лаборатория на Detskiknigi.com: „Бъркотия“

Разказахме ви как се забавлявахме да измисляме приказки по време на конференцията DigitalKidZ. Ако историята на отбор „Наобратковците“ ви е допаднала, вижте какво сътвори отборът на Диана Василева-Дици:

С помощта на зарчетата StoryCubes, Пламена, Моника (която държеше, че фамилията й е Коте), Слав Бояджиев, Дани, Никола и Алекс Балевски, създадоха тази интересна история с неочакван край. Тъй като всеки имаше свои идеи и въображението им работеше на пълни обороти, кръстиха отбора си „Фантазьорите“.  

Бъркотия 

Имало едно време един слаб човек, който си мечтаел да стане много силен. Когато се прибирал уморен от работа, той си почивал, като си играел с кукли. Точно в този ден неговото дете рисувало на земята в стаята си. Изведнъж токът спрял. Слабият човек, който си мечтаел да стане силен, отишъл да види детето си. В тъмното се опитал да намери свещ или фенер, но имал само един кибрит.

Нашият слаб човек пуснал топче в тъмното, но то пробило пода. Подът пропаднал и човекът се спасил едва, хващайки се за една тръба. След като се спасил, отишъл при детето си и му предложил да отидат в парка за да поиграят.

Човекът казал:

– Сине, вземи бухалката и топката си, за да поиграем безйбол!

След като се наиграли, човекът решил да отиде до магазина, за да купи материали за нова къща. Тъкмо излязъл от магазина, когато жена му се обадила, за да му каже, че ще се прибере по-рано от командировка.

– Сине! Бързо към къщата! – казал човекът и се затичали с всички сили.

Там вече имало цяла бригада майстори и с тяхна помощ построили нова къща за нула време.

Когато жена му се прибрала, се изненадала силно от новия им дом.

– Какво се е случило тук? – попитала тя.

– Дълга история! – казал човекът.

Изведнъж чул силно дрънчене. То не спирало и станало непоносимо. С изненада човекът установил, че това е будилникът му и е време да става за работа. Оказало се, че цялата бъркотия била просто един сън!

Очаквайте историите и на останалите два отбора. 🙂