От 23 до 25 септември Враца отново се превръща в книжен град

За трети път в края на септември Регионална библиотека „Христо Ботев“ провежда литературния фестивал „Враца-книжен град“, който събира на едно място автори и читатели. От 23 до 25 септември жителите и гостите на града могат да избират между литературни срещи с интересни личности от книжния свят на България. Целта на фестивала е да насърчи любовта към книгите, думите и четенето, да вдъхнови хората от всички възрасти да изследват нови идеи и да разширяват хоризонтите си.

Фондация „Детски книги“ също ще бъде гост на фестивала. На 25 септември /събота/ от 11:30 ч. Вал Стоева ще представи книгата с кауза „Да отгледаш читател. Наръчник за родители“ и ще участва в дискусия на тема „Как да отгледаш читател?”.

На 23 септември срещите ще бъдат с детската писателка Радостина Николова (Приключенията на мотовете, Шантавия до шия) и журналистката и разказвач на истории Мария Касимова-Моасе. На следващия ден гостуват Катя Антонова, автор на поредица за феята Ванилия от захарницата, и журналистката Мира Добрева. Поредицата от литературни срещи ще завърши на 25 септември с журналиста, пътешественик и автор на биографични книги Георги Тошев, който ще разкаже повече за последната си книга, посветена на живота и творчеството на актрисата Цветана Манева.

Тази година срещите ще се проведат в по-различен формат, съобразен с въведените противоепидемични мерки в страната. Заради изискването за запълване на 50% от капацитета на предвиденото за целта пространство е необходимо да направите предварителна заявка за конкретно събитие на телефон 0879 548 916 или чрез съобщение във фейсбук страницата на регионалната библиотека. За всички желаещи да присъстват на срещите, макар и виртуално, е предвидено излъчване на живо на същата фейсбук страница.

Събитието се организира от Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца с медийното партньорство на azcheta.com, detskiknigi.com и openvratsa.bg/en/. Литературните срещи са финансирани от фонд „Култура“ при Общински съвет – Враца.