Още 5 книги за мишлета и плъхчета

След като представихме няколко сладурски миши заглавия за най-малките, идва ред да уважим и по-големите читатели. Книгите в тази селекция се отличават с повече хумор и са пълни с приключения!

„Миш и Маш“ от Анита Тарасевич, изд. „Хермес“

Миш и Маш са две мишлета, които живеят на един от етажите на съвсем обикновен блок. Те са пъргави, безстрашни и обичат забавленията. Но наред с това са шумни, невъзпитани и събират купища боклук! А от това най-много страдат трудолюбивите мравки. Малките чистофайници решават да изгонят Миш и Маш, като се обръщат за помощ към стара, проскубана плюшена котка. Кроежите на мравките предизвикват небивал смях у мишоците, но само докато на етажа им не се нанася ново семейство. Какво става по-нататък и ще има ли миш-маш от Миш и Маш, ще научат децата между 4 и 7 години.

„Мишките отиват на опера“ от Мария Донева, изд. „Жанет 45“

Мишките се вълнуват, почистват мустаци и опашки, защото тази вечер ще ходят на опера! Подготвят се да бъдат омагьосани, да плачат бурно, да съпреживяват силно, да се трогнат дълбоко. Пътят до Операта е опасен, но си струва да бъдат предпазливи за кратко. „И няма значение, че те са зверчета мънички, операта е изкуство за всички“. А когато представлението свърши и публиката си отиде, идва ред на мишлетата да се качат на сцената, за да помечтаят на воля. Книгата без съмнение ще развълнува читателите между 6 и 9 години.

„Разбойникът плъх“ от Джулия Доналдсън, изд. „Жанет 45“

Планинският плъх е заплаха за всички в гората. Той краде, плячкосва и заплашва! Взима храната на малки и големи – на мравките и зайците, на катериците и дори на собствения си кон. Един ден смело пате решава да се изправи срещу общия враг. С хитрост и съобразителност то повежда Планинския плъх към тъмна пещера. Щом разбойникът влиза в пещерата и се залутва из тъмните й галерии, патето връща храната и спокойствието на горските си приятели. А плъхът? О, той получава заслужен урок, който ще развесели децата между 3 и 7 години.

Ще кръстосате ли шпага с Планинския плъх? Ангард!

„Грузулак“ от Джулия Доналдсън, изд. „Жанет 45“

Не е лесно да си малко мишле. Където и да отиваш, каквото и да правиш, трябва да стъпваш внимателно и да си отваряш очите на четири, защото и лисицата, и бухалът, и змията искат да те изядат! Нашето мишле обаче е дарено с остър ум и с негова помощ успява да изгони гладните животни. Хитрината му е чудесна до момента, в който среща истински Грузулак! Ще успее ли мишлето ловко да се измъкне от чудовището? Убедени сме, че книгата ще разсмее от сърце читателите между 3 и 7 години.

Тръгнете и вие по стъпките на смелото мишле!

„Уинстън и коледното писмо“ от Алекс Т. Смит, изд. „Ракета“

Уинстън е малко бездомно мишле, което се чуди как да намери топло местенце и храна, за да дочака пролетта. Лутанията му го отвеждат до загубено писмо, адресирано до Дядо Коледа. Доброто сърце на Уинстън мигом забравя за къркорещия си стомах и замръзналите уши. Мишлето впряга цялата си изобретателност и смелост, за да занесе писмото на белобрадия старец! Двете коледни книги за мишлето Уинстън са сред най-примамливите празнични четива за децата от 5 до 10 години.

Не чакайте Коледа за аромата на бисквитки, портокали и вълшебства – надзърнете в книгата още сега!

 

Приятно четене и забавление! И не забравяйте – щом дребните зверчета успяват да извършат толкова храбри дела, то вие можете всичко.

 

Вземете книгите с код DK19 от

Ozone.bg или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, Вие помагате

за насърчаването на детското четене в България.