Организационният пакет за Нощта на Хари Потър вече е достъпен

Българските почитатели на момчето магьосник, които планират да се включат в отбелязването на Нощтa на книгите за Хари Потър на 4 февруари, вече могат да изтеглят специалния организационен пакет за Нощта на Хари Потър. Пакетът може да бъде свален от днес от сайта на организатора, издателство Егмонт, чрез регистрация в този формуляр – https://docs.google.com/forms/d/1tgBJSxTBB6HjfxUvTFusGeQ3GKstAypUSyADuXE5r_M/viewform

В подкрепа на каузата за увличане на повече млади читатели в магията на четенето, екипът на издателството ще подгрее атмосферата за Нощта на магиите с посещения в няколко столични училища. Тази седмица магията ще обхване: 90-о СОУ на 28.01 (четвъртък) от 12 ч. и 6-о ОУ на 29.01 (петък) от 11:30 ч. Срещите ще започнат със своеобразно разпределяне на децата по домовете в Хогуортс. Организаторите от Егмонт предвиждат и четене на откъсите за разпределителната церемония и „Празникът на Вси свети” от „Хари Потър и философският камък“. След това заниманията на участниците ще вземат по-практическа насоченост с нагледна демонстрация на заклинанието Уингардиум Левиоза чрез прост експеримент и самостоятелна направа на очила „Хари Потър“. По време на събитията най-активните участници ще получат награди, а на финала всички ще се сдобият със сертификати за участие в Час по магия.

Инициативата Нощ на книгите за Хари Потър 2016 е на британския издател Bloomsbury, а в България организатор е издателство Егмонт с медийната подкрепа на сайтовете „Аз чета” и „Детски книги”.