Органът и триангелът – герои в следващия детски образователен концерт на Фортисимо Фамилия

Следващият образователен концерт на Фортисимо Фамилия „Приказка за триангел и концертен орган“ ще разкрие на малките зрители дошли в зала „България“ любопитните истории на най-големия и най-малкия музикален инструмент във филхармоничния оркестър. На 25-ти февруари (неделя) от 11:30 часа музикантите от Софийска филхармония и диригентът Павел Златаров ще разкажат увлекателна приказна музикална история с помощта на артистите от трупата на Народен театър „Иван Вазов“ Деян и Дарин Ангелови. Специален солист на концерта ще бъде органист № 1 в България – Велин Илиев.

Програмата на Фортисимо Фамилия за сезон 2017-2018 продължава и през април с “Приказка за валса”, представена от Лео Бианки и Богдана Трифонова. Финал на сезона ще сложи концертът за тийнейджъри #отело на 27 май, когато диригент ще бъде Максим Ешкенази. Компания на сцената ще му правят артистите Захари Бахаров и Весела Бабинова, певицата Михаела Филева, както и младият талантлив баритон Валери Турманов.

На 24-ти март (събота) от 19 часа в зала „България“, Фортисимо Фамилия са подготвили и специален образователен концерт за възрастни „Бетовен девета. Диригент на Софийския филхармоничен оркестър отново ще бъде Максим Ешкенази, а актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов ще разкрият детайли и тайни от величието и силата на музиката на Бетовен.

Билети за концертите на Фортисимо Фамилия, могат да бъдат закупени на касите на Софийска филхармония, както и онлайн от eventim, ticketsbg, epay.

Програма Фортисимо Фамилия се провежда с любезното съдействие на Фондация Америка за България.