Оливие Левасьор – последният френски пират

Ахой, моряци!

Ако четете поредицата за „Сам Силвър, тайният пират“, вече сте се убедили, че хората на капитан Блейд са отлични пирати, които упорито търсят скрити съкровища.

В миналото обаче е имало много страховити морски разбойници и днес искаме да ви разкажем за един от тях, който се е справил с натрупването на богатства доста успешно.

Френският пират Оливие Левасьор имал доста успешна “кариера”, докато не го заловили и …обесили.

Външният вид на Оливие бил съвсем нормален за един пират – страшен и смразяващ. По-необичайното било, че последният френски пират натрупал изключително голямо богатство, което днес се равнява на 8 милиона паунда.

Легендата гласи, че преди да бъде обесен, Оливие хвърлил в тълпата зяпачи медальон и казал: “Има код на него. Съкровището ми е за този, който успее да разбере.”

Никой не знае какво е станало с медальона, но кодът се споменава и до ден днешен. Много хора са се опитвали да го дешифрират, но са открити само два ковчега със скелети, които приживе са носили обици на левите си уши, т.е. били са пирати, и няколко пиратски оръжия. А от съкровището няма и следа.

Някои вярват, че кодът е началото на поредица от загадки, които трябва да се разрешат, да се премине през следващи нива, за да се намери съкровището. Също като в компютърна игра, нали?

Едно нещо е сигурно – истинско или измислено – златото на Оливие Левасьор ще продължава да бъде преследвано от търсачите на съкровища.

Следете другите интересни материали в секция “Любопитно в Читателска щафет 4: Ловци на приключения”, четете и се забавлявайте. А, да! Не забравяйте да изпратите формата си за участие по пощата – най-бързите 500 ще получат колекционерски значки, а всички форми участват в томболата за големи награди, осигурени от Ozone.bg.