Обир край Ниагарския водопад

Братовчедите Мистъри от поредица „Детективите Агата и Лари” (изд. ФЮТ) се изправят пред четвъртия си заплетен случай. Този път става дума за обир и то не къде да е, а в луксозен хотел край прочутия Ниагарския водопад. Бижутата на известна оперна прима са откраднати и управата на хотела се обръща към агенция „Ай Интернешънъл” за дискретно разследване и залавяне на извършителя.

В типичния си стил Агата, Лари, икономът господин Кент и котаракът Уотсън се мятат на първия полет за Ню Йорк. Естествено в близост до Ниагарския водопад живее и поредната издънка на рода Мистъри. Това е разследващата журналистка Скарлет Мистъри, която се присъединява към роднините си детективи.

Както обикновено по-голямата част от детективстването и мисленето ще са дело на Агата. Лари е все така разсеян и мързелив, но затова пък е цар на високотехнологичните устройства и събирането на информация от мрежата. Господин Кент пък ще се покаже в малко необичайна светлина – като романтик и почитател на операта.

Тези от вас, които са чели предишните книги от поредицата вече са схванали схемата. На Лари винаги му възлагат супер спешен и важен случай в различни точки на земното кълбо. Агата винаги го придружава, заедно с господин Кент и Уотсън. В разследването неизменно се включва и някой местен член на фамилията, който помага на децата.

Е, всичко това ще срещнете и в „Обир край Ниагарския водопад”. А величественият водопад и красивата канадска природа, на чийто фон се разплита загадката, са бонус за читателите.

За предишните криминални случаи на Агата и Лари можете да прочетете тук и тук. Препоръчвам ви и свежата автобиография на автора Стийв Стивънсън.

Вземете книгата от Ozone.bg с код DK19

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.