Новини за „Пътуващо сандъче“ №7

Продължаваме да получаваме новини за „Пътуващо буккросинг сандъче“ №7, за чието гостуване при децата от група „Зорница“ при ОДЗ „Полет“ вече ви разказахме.

Библиотечният специалист Стефка Капинчева ни писа, че то вече е при новите си приятели от II „а“ клас на г-жа Румяна Младенова при СОУ „Й.Йовков“ – гр.Тутракан.

„Децата бяха  впечатлени от хубавите книжки. След разясненията на библиотекаря всеки един от малчуганите си избра книга, която да прочете в часовете по извънкласно четене.Своите коментари ще направят в сайта на http://www.bookcrossing.com/.“, споделя г-жа Капинчева.

Проект “Пътуващите сандъчета” е инициатива на Българската библиотечно-информационна асоциация. Идеята на проекта е модерни детски книги да пътуват из библиотеките в страната, да бъдат на разположение на читателите за определен период от време, а след това да продължават към следващото населено място, дало своята заявка за получаване на пътуващо сандъче.

Дарителската акция за набиране на книги бе организирана от фондация “Детски книги”, сайт “Аз чета”, Асоциация “Българска книга” и буккросинг-общността в България. Към акцията се присъедини ИКЕА, дарявайки книгите, набрани от дарителска акция по време на Софийския международен литературен фестивал.