Нова година = още по-успешна мисия за „Фортисимо Фамилия“

Фортисимо Фамилия стартира успешно своята музикална програма през ноември 2017 г. с концерта „Лешникотрошачката“ пред препълнена зала „България“, който беше последван от три вдъхновяващи вечери с музиката на Джон Уилямс.

През новата 2018 година детската образователна програма продължава с още 5 заглавия, първото от които е „Приказка за Менделсон и Малкия Ото“ на 21 януари (неделя) от 11:30 часа в зала „България“След срещите с Хайдн, Моцарт и Бетовен, новото приключение на Малкия Ото, по традиция превъплъщение на Герасим Георгиев-Геро, този път ще бъде с композитора Феликс Менделсон Бартолди. 

Приказният концерт на Фортисимо Фамилия отново по увлекателен начин ще запознае децата с музиката и живота на немския композитор. Иван Юруков ще влезе в ролята на Менделсон, а вълшебните музикални ноти на „Сън в лятна нощ”, както и Концерт за цигулка и оркестър в ми минор ще изсвири талантливият цигулар Александър Зайранов. Оркестърът на Софийска филхармония ще дирижира маестра Инна Диловска.

През февруари концертът от музикалния цикъл Фортисимо Фамилия е „Приказка за триангъл и концертен орган“ с участието на Деян и Дарин Ангелови. Март приканва възрастните и тийнейджърите на образователен коцерт „Бетовен девета“ с Ана Пападопулу и Юлиан Вергов. През април ни очаква „Приказка за валса“ с Лео Бианки и Богдана Трифонова. Програмата на Фортисимо Фамилия за сезон 2017-2018 ще приключи на 27 май с #отело, концерт с диригент Максим Ешкенази, който ще излезе на сцената в компанията на Захари Бахаров, Михаела Филева, Весела Бабинова и Валери Турманов.

Билети за концертите могат да бъдат закупени онлайн от www.eventim.bg, www.ticketsbg.com или на място от касите на зала „България“. Пълната концертна програма можете да намерите тук.

Ние от Detskiknigi.com вярваме, че книгите и музиката са тясно свързани, затова ви каним да следите рубрика „Музика и книги“, в която ви предлагаме четива за компания до настъпването на концертните дати на Фортисимо Фамилия (а и за след това ;)).

Фортисимо Фамилия се провежда с любезното съдействие на Фондация „Америка за
България“.