Националното турне на Емил Конрад стартира с премиера на #СПОДЕЛИ в София

Нова книга и национално турне със срещи с читатели в над 10 български града, безплатно мобилно приложение и конкурс за стипендия за обучение в български университет, както и представление в зала 1 на НДК – всичко това е част от новия проект на издателство „Егмонт” и Емил Конрад.

Премиерата на втората книга на Емил Конрад – #СПОДЕЛИ („Хаштаг СПОДЕЛИ”) ще се състои на 12 март от 14 ч. в книжарница „Хеликон” (бул. „Цар Освободител” 4) в София и ще даде началото на националното турне на най-популярния български влогър.

#СПОДЕЛИ се състои от 13 глави, в които читателите могат да открият отговори на всички въпроси, които биха искали да зададат на Емил Конрад. От това какво е мнението му за (а)социалните мрежи, през спомените му за времето, когато нямаше like до мнението му за селфи стиковете. Предварителните поръчки на книгата от сайта на „Егмонт” са 4000, а първоначалният тираж е 25 хиляди екземпляра.

Подаръкът към всички фенове на Емил – мобилното приложение „Сподели думата”, оглави класациите за най-сваляни апликации в Google Play и AppStore, веднага след като беше качено онлайн на 26 февруари 2016 г., като за първите 10 дни след излизането му то вече има над 55 хиляди потребители. Приложението представлява игра на асоциации с вградени думи и възможност играчите да добяват  свои, както и да ги споделят заедно с резултатите от играта в социалните мрежи. Линкове за сваляне може да откриете тук: http://egmontbulgaria.com/2766.html.

Илюстрациите в #СПОДЕЛИ са дело на младия художник Денислав Маринов, с който Конрад се запознава по време на срещите с почитатели след излизането на първата му книга. Вдъхновени от творческата енергия на младите хора в България, „Егмонт” и Емил инициират конкурс за млади творци – „Сподели #таланта си”. Той е отворен за участие до 31 май за всички, които ще продължат образованието си в бакалавърска степен в български университет през учебната 2016/2017 г. в специалност, свързана с изкуство. Издателството ще поеме таксите за обучението на победителя в него. Желаещите трябва да изпратят своето портфолио – с рисунки, снимки, текст, аудио или видео клипове, до мейл stipendia@egmontbulgaria.com С жребий и в присъствието на нотариус на 20 юни в 12 ч. ще бъде изтеглен един печеливш и той ще бъде обявен в 17 ч. на същия ден във Facebook страницата на издателството https://www.facebook.com/egmont.bg. Още за конкурса и подробните правила за участие ще откриете в сайта на „Егмонт” http://egmontbulgaria.com/630.

Голямата изненада за почитателите на влогъра е, че ще могат да го видят на живо в стендъп комеди представлението „Изкуството да бъдеш мързелив”. Емил Конрад ще се качи на сцената на зала 1 на НДК на 1 октомври от 16 ч. Феновете ги очаква обичайната порция свеж, непринуден и заразителен хумор. А дали Силвето ще се присъедини към него и какви още изненади е приготвил той, ще узнаете на 1 октомври в НДК. Билетите за шоуто са в продажба от днес в „Билетен Център НДК” и ticketportal.bg.

Вижте всички дати с гостуванията на Емил Конрад по градове по повод премиерата на #СПОДЕЛИ:

12 март – София – 14:00 ч.
Книжарница „Хеликон България” – бул. „Цар Освободител” 4

18 март – Пловдив – 16:00 ч.
Книжарница „Хеликон” – ул. „Княз Александър” І № 29

19 март – Бургас – 14:00 ч.
Книжарница „Хеликон” – пл. „Тройката” №4

20 март – Стара загора – 11:00 ч.
Книжарница „Хеликон” – ул. „Цар Симеон Велики” 100

25 март – Хасково – 16:00 ч.
Книжарница „Приятели” – пл. „Атлантически” (пл. „Свобода” 1) – бившето кино „Аида”

26 март – Варна – 13:00 ч.
Книжарница „Сиела” – бул. „Сливница” № 2 – Фестивален и конгресен център

27 март – Русе – 11:00 ч.
Книжарница „Хермес” – ул. „Александровска” 81

1 април – Велико търново – 16:00 ч.
Книжарница „Приятели” – ул. „Оборище” 18, Mall Велико Търново, ет.3

2 април – Плевен – 13:00 ч.
Книжарница „Приятели” – ул. „Васил Левски” 187 (срещу фонтаните)

3 април – Враца – 11:00 ч.
Книжарница „Приятели” – ул. „Никола Войводов” 9

9 април – Благоевград – 11:00 ч.
Книжарница „Приятели” – пл. „Георги Измирлиев” 15

Дебютната му книга, „Нещата, на които не ни учат в училище”, се превърна в издателски феномен на 2015 г., а продажбите й към момента са близо 50 хиляди екземпляра. Последователите му в социалните мрежи нарастват с огромни темпове – над 287 хиляди фенове във Facebook и над 215 хиляди абонати в YouTube към момента. Близо 30 хиляди почитатели се срещнаха с него по време на двете му турнета из страната през 2015 г.

Емил Конрад в социалните мрежи: 

YouTube: https://www.youtube.com/user/emilconrad
Facebook https://www.facebook.com/EmilKConrad
Twitter https://twitter.com/EmilConrad
Instagram http://instagram.com/emilconrad
Tumblr http://emilconrad.tumblr.com/
Snapchat emilconrad