Националният литературен музей със специална детска програма за Европейски дни на наследството

Haциoнaлният литepaтypeн мyзeй се включва в Европейски дни на наследството от 8 дo 17 ceптeмвpи с дневни програми, специално изготвени за детската публика на възраст от 6 до 12 г.

В десет поредни дни, от 10 до 14 ч. в двора на къща музей „Пейо К. Яворов” (ул. „Г.С. Раковски“ 136) децата ще имат възможност да участват в различни занимания и да се срещнат с известни автори на детски творби. 

За 14 септември е предвидено занимание с пишещи машини „На какво е писал дядо“. За децата, които още не ходят на училище, е изготвена специална програма на 15 септември. Заниманието „Дядо вади ряпа“ е по повод 130 г. от рождението на Ран Босилек. На 16 септември на малките посетители ще гостува художничката Ива Груева, която ще ги въведе в света на комикса. 

Програмата ще бъде закрита на 17 септември, когато деца от Националния дворец на децата ще гостуват на Националния литературен музей.

За детските занимания в рамките на 4 часа – от 10 до 14 ч., таксата ще е 3 лв. За информация, предварително записване и въпроси – тел. 02/ 987 34 14 и e-mail: nlmuseum@abv.bg.