Национална мрежа за децата търси „Героя на децата“

Познавате ли обикновен човек, направил нещо значимо за децата? Национална мрежа за децата търси точно него – Героя на децата – човек, който е допринесъл за благосъстоянието на децата в България. Личност, повлияла положително техния живот в областта на здравето, образованието, възпитанието и правосъдието. Човек, чиито идеи, инициативи и работа са променили мисленето и средата, така че децата да получават повече внимание, подкрепа и възможности за развитие.

Сега този човек може да получи заслужено обществено признание, като го номинирате за наградата „Герой на децата“. Разкажете неговата история!

Номинацията може да направите до 25 април, като попълните формата за номиниране в сайта на Наградите. Изборът на победителя ще бъде с онлайн гласуване, което ще продължи до 15 май.

Призът „Герой на децата“ е една от категориите в ежегодните награди на Национална мрежа за децата „Златна ябълка“, които ще се проведат за шести пореден път на 31 май в София. Наградите са с идеята да фокусират общественото внимание върху личности, организации и институции с принос за благосъстоянието на децата и техните семейства. По повод десетгодишнината на Национална мрежа за децата тази година  наградите „Златна ябълка“ ще бъдат в десет категории:
Герой на децата, Болница, Журналист, Община, Училище, Кампания и социална иновация, Благотворител на децата, Вдъхновител на децата, Награда за цялостен принос на личност, член на Мрежата, Специална награда на Национална мрежа за децата.

Номинациите се правят от членовете на Мрежа за децата и на Управителния съвет на организацията, като само категорията Герой на децата се номинира и гласува от широката общественост.