Нашата мисия

Фондация „Детски книги“ е неправителствена организация, ангажирана с намаляване на функционалната неграмотност в България.

Вярваме, че този сериозен проблем има лесно решение – насърчаване на четенето сред децата и развитие на интерес към четенето още от раждането.

Ние помагаме на родителите, учителите, библиотекарите и специалистите да отглеждат четящи деца, като им предоставяме обективна информация, специализирани съвети и новаторски инструменти за развитие на читателска култура у децата.

В свят, в който не сме в състояние да предвидим какво ни готви бъдещето, единственият сигурен фактор за успешна реализация на децата е умението им да четат, като осмислят и анализират прочетеното.

Предизвикателствата пред това базово умение са сериозни, не само заради технологичния бум, но и заради неглижирането на важността на четенето сред голяма част от обществеността в България.

Липсата на адекватни и представителни изследвания за нагласите и интересите на подрастващите спрямо книгите и четенето, допълнително затруднява възрастните при намиране на работещи решения за насърчаване и развитие на читателската култура.

Уебсайт Detskiknigi.com Ви помага да откривате подходящи книги за Вашите деца. Предлагаме широк набор от прегледи на книги, прочетени и ревюирани от членовете на екипа ни.

Всяко заглавие, което откриете при нас, е прочетено и отзивът за него е изготвен на база натрупаните сериозни знания на всеки от авторите ни по отношение на развитието на грамотността и отчитането на ситуацията в България.


Кратко представяне на дейността на фондацията (актуализирано към 10.2020 г.)

Годишни отчети за дейността на фондация „Детски книги“

 


Политика за поверителност и Политика за бисквитки