Напиши „Писмо до Дядо Коледа“ с Джени и Джеймс

Писането на писма до Дядо Коледа е едно от най-вълнуващите занимания в зимния сезон. Дали си бил достатъчно добър? Пропусна ли да си пожелаеш нещо? Какво да подариш на Дядо Коледа, за да уважи молбата ти?

Книгата „Писмо до Дядо Коледа“ на Нед Тейлър (изд. „ФЮТ“) разказва историята на Джени и Джеймс и тяхното коледно писмо. Братчето и сестричето мечтаят за кънки и шейна, за да се пързалят в белия пухкав сняг. С огромно старание двамата пишат писъмце за белобрадия старец, но едно малко мишле решава, че синият плик ще се превърне в топло одеяло. Без да знае какво се крие в плика, мишлето накъсва писмото, а Джени и Джеймс са заплашени да останат без подаръци. Ами сега? Находчивостта и съобразителността на Дядо Коледа, съчетани с добрината на мишлето и грижата за другия, ще накарат веселите усмивки да заблестят върху лицата на двете деца.

Книгата „Писмо до Дядо Коледа“ (изд. „ФЮТ“) е с твърди корици и нежни, приятни илюстрации. Плътните картонени страници я превръщат в подходящ подарък и за по-малките читатели. Вярвам, че те ще са очаровани и от двете писма с истински пликове, включени в книжката – едното на Джени и Джеймс, а другото – с празен лист за писмото на вашия малчуган. Те толкова много ми напомнят за любимото зайче Феликс, че скоро ще ви разкажа отново за него.

Книгата е част от „Коледна седмица 2015“ на Detskiknigi.com.

Автор: Вал Стоева