На лов за великденски яйца в зоопарка

Тази година издателство Ciela и фондация Credo Bonum са решили да променят традициите и канят всички деца да се включат в първия голям предвеликденски детективски лов на скрити яйца в Зоопарк София на 12 април, събота, от 11 ч. Преди началото на лова младите детективи трябва да се подсигурят с детективски шал, добро настроение и търсачески умения.

Техни домакини ще бъдат 11-годишното момче с червен шал Тими Провала и 680-килограмовият полярен мечок Мечо Тотала, герои от новата книга за деца „Тими Провала”. Те са собственици на реномираната детективска агенция „Тотал Провал“ ООД и ще посрещнат децата на местопрестъплението – „Площадката на слона” в Зоологическата градина.

 

Всеки детектив трябва да намери едно от скритите на „местопрестъплението” яйца, срещу което ще получи награда книга или лакомство. 

 

Мечо Тотала отбелязва, че в зоопарка не се разрешава влизането с домашни любимци, велосипеди, тротинетки, ролери, топки, балони, самолети и танкове. А Тими ви напомня да си приготвите 2 лева за вход, ако сте до 18 години, и 4 лева, ако сте пълнолетни. Ако все още нямате навършени, 4 ще може да влезете безплатно.

 

„Ако сте дебел и сочен тюлен по-добре е да не идвате, защото Мечо Тотала често сънува как много разсеяните тюлени се превръщат във вечеря“, обръщат внимание организаторите от Ciela и Credo Bonum. 

Ловът на скрити яйца ще бъде част от започналата на 2 април кампания „Походът на книгите“, която ще продължи до 23 април, когато се отбелязва Международния ден на книгата и авторското право.