На детски празник бяха изтеглени имената на децата-жури в наградата „Бисерче вълшебно“ 2014, които си тръгват с награди

В деня на Св. св. Кирил и Методий детски празник „Бисерче вълшебно“ ознаменува края на второто издание на едноименната награда. На сцената в Bulgaria Mall – София малки и големи читатели и техните родители се включиха в празника и заедно с водещата Ани си припомниха най-важното за наградата „Бисерче вълшебно“.

Празникът бе открит от прекрасните певци от вокална група „Смехоранчета“ с ръководител Галя Коджаманова, а за доброто настроение на присъстващите се погрижиха и танцьорите от денс-школа „Мантис“ – София с хореограф Димитър Желев. Истински фурор предизвикаха и младите танцьори от денс-формация Dance Machine Crew – Монтана с ръководител Марян Петков.

Освен песните и танците, организаторите на детския празник разкриха на децата кой е своеобразният кръстник на „Бисерче вълшебно“. Ако все още не сте се досетили, това е писателят Валери Петров, а мотото на наградата води началото си от приказката „Пук„:

„Свети във морето

на детските игри

бисерче, което

ни прави по-добри…“

В края на празника от специална кошница, побрала имената на всички 1853 деца, дали своя глас за любимата си детска книга в наградата „Бисерче вълшебно“ 2014, бяха изтеглени и имената на късметлиите, които си тръгнаха с награди. Ето кой спечели:

По един от шестте комплекта с книги отиват при:

– Димана Стилиянова Стойева, 12 г., Търговище

– Мартин Михайлов Гергьовски, 8 г., София

– Росица Стойкова Иванова, 13 г., Стара Загора

– Маги Иванова Бояджиева, 6 г., с. Баня

– Райна Димитрова Бухлева, 8 г., Гоце Делчев

– Кристина Ивелинова Кръстева, 12 г., Силистра

Специалните награди на Чешкия център – София са за:

– Цветина Огнянова Киркова, 10 г., Несебър

– Памела Петкова Петкова, 8 г., Плевен

Двата таблета Radius MD7019, подарък от магазин за компютри Powercomp, станаха собственост на:

– Лора Дирон Ръсовска, 7 г., Варна

– Елеонора Пламенова Атанасова, 10 г., Плевен

По една от петте книги с автограф на Марио Паскуалото – автор на поредицата „Детективите Агата и Лари“, донесени специално за читателите в „Бисерче вълшебно“ от Панаира на детската книга в Болоня, си спечелиха:

– Борислав Димитров Великов, 12 г., Силистра

– Илиана Николаева Каракашева, 9 г., София

– Диана Деянова Денева, 8 г., Силистра

– Максим Анатолиевич Питеев, 11 г., Бургас

– Андреа Валентинова Маркова, 7 г., София

Всички присъстващи деца се включиха във викторината на телевизия Da Vinci Learning и получиха награди – книжки с опити, мемо-карти и умни химикалки. Специални гости на празника бяха петокласници от 144 СОУ – София, които носеха своите грамоти за почетно жури.

Ето и снимки от веселия празник:

Детският празник „Бисерче вълшебно“ се проведе с любезното съдействие на Bulgaria Mall, телевизия Da Vinci Learning, танцова формация Dance Machine Crew – Монтана, денс-школа Мантис и вокална група „Смехоранчета“.

Наградата „Бисерче вълшебно“ 2014 се организира от фондация „Детски книги“ и се провежда под патронажа на Президента на Република България – г-н Росен Плевнелиев. Партньори на инициативата са сайтът “Аз чета”, Асоциация „Българска книга“, Българска библиотечно-информационна асоциация, Столична библиотека, Асоциация „Родители“, Национална мрежа на децата, “Заедно в час”, Чешки културен институт, Регионална библиотека “Партений Павлович” Силистра, библиотека “Родина” Стара Загора, Регионална библиотека “Захарий Княжески” Стара Загора и Регионална библиотека “Любен Каравелов” Русе. Наградният фонд е предоставен от магазин за компютри Powercomp и телевизия Da Vinci Learning. Медийни партньори на наградата са Детски Дневник, Az-Deteto.bg и TeenProblem.net.