Момчето нинджа започва да лети

У дома много се забавлявахме с първата книга от поредицата „Момчето нинджа“, в която 10-годишният  Нелсън Кейн разбра, че е последната нинджа на света и, както си му е редът, ще трябва да спасява съгражданите си от Дък крийк от пъклените планове на доктор Кейн. След неравната битка с тирано-паяците, обаче, останаха обаче много отворени въпроси. Най-вече защо злодеят толкова много прилича на изчезналия баща на Нелсън.

„Момчето нинджа 2: Нинджата започва да лети“ (изд. „Кръг“) продължава приключението  и разкрива интересни подробности от историята на доктор Кейн и бащата на Нелсън. Всички симпатични герои от първата книга отново са тук, начело с шантавата баба изобретателка и вечно гладния и оптимистичен братовчед Кени.

Бабата е във вихъра си: освен супер яките бананов мотопед и морковен скейтборд, тя е създала и реактивна раница. Кени и Нелсън трябва само да се научат да летят с нея. Това съвсем не е толкова лесно, дори за нинджата Нелсън. Вярвате или не, той все още изпитва съмнения в способностите си и не може да свикне с ролята си на супергерой. Междувременно, следващият план на доктор Кейн за завладяване на градчето и света вече е в действие. Не се съмнявате кои ще са спасителите, нали?

Ан Доу използва успешната формула от първата книга – обикновено момче, надарено с необикновени способности, умен и жаден за власт злодей, характерни второстепенни герои и наистина невероятна и откачена история (този път всички електрически уреди оживяват и нападат хората!). Тази смес е подправена със забавните илюстрации на Джереми Лей, а резултатът е… четящи малчугани.

Книгите за момчета нинджа може и да изглеждат несериозни и недостатъчно стойностни на възрастните читатели. Те обаче са точното четиво за неуверени и неохотни читатели, които имат нужда от по-динамична и интригуваща история, ограничен набор персонажи, по-малко текст, повече диалози и илюстрации, за да стигнат до последната страница. Ако у дома или в обкръжението си имате такъв колеблив читател, няма да сгрешите, ако ги запознаете с момчето нинджа. (За ефекта от книгата говори фактът, че 9-годишната ми дъщеря я прочете на едно сядане за по-малко от час, без никакво подканяне от моя страна. А след това препрочете първата част.)

Преводът отново е на Юлия Спиридонова.

Вземете книгата от Ozone.bg с код DK19.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.