Международен ден на книгата в Пещера

От читалището в град Пещера не спират да ни изненадват със своите книжни инициативи! Ето какво ни разказа библиотекарката Богдана Сиракова:

„По случай Международния ден на книгата и авторското право библиотеката при НЧ „Развитие – 1873” за десети пореден път проведе с училищата от града отборното състезание ”В света на книгите”. Учениците се състезаваха в два раздела: литература и рисуване. Раздел „Литература“ включваше въпроси за герои, книги и автори, обхващащи учебния материал по БЕЛ. В крайното класиране отборът на СОУ „Св. Кл.Охридски“ се красира на първо място, следван от ПГХВТ “Атанас Ченгелев” и ПГ по ЛПМ “Васил Левски”.

В раздел „Рисуване“ темата беше за книги и герои от книги. Тук отборът на СОУ „Св. Кл. Охридски“ зае второто място, а първи се класираха участниците от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Бронзовият медал остана за ОУ ”Любен Каравелов”.

Наградният фонд бе осигурен от „Пасат Антени” ООД, „Билка Лайфстайл” ООД и ИК ”Хермес”.

В рамките на същия ден в библиотеката се проведе и друго мероприятие по програма ”Глобални библиотеки – България”, част от е-услугите на библиотеката в раздел е-здраве. За децата от детските  градини и първи клас от училищата в града бе представена образователно-театралната постановка „Веселите зъбки”. По забавен и достъпен начин на най-малките бе показано как да поддържат своите зъбки здрави и как да имат по-добра детска орална хигиена.“

Следете за още добри практики за развитие на детското четене от учителите и библиотекарите в раздел “Добри практики” в “Зона родители”. Ако и вие искате да ни разкажете интересни практики за насърчаване на четенето от вашата библиотека или училище, не се колебайте да ни пишете на мейл editors@detskiknigi.com.