Месец на европейските разказвачи: Камо

Камо е страхотен и тъкмо за него ще ви разкажа в Деня на детето. Защо? Защото ми напомня на всяко дете, което познавам. Той е умен, забавен и упорит. Може да майстори всякакви неща, умее дори да готви и щом си науми, може да научи чужд език за три месеца 🙂 Освен това е прекрасен приятел и на моменти е супер палав.

„Приключенията на Камо“ е книга, сътворена от въображението на автора Даниел Пенак. Интересната история на самия автор сякаш е предопределила, че приключенията на неговия щур герой ще грабнат вниманието на стотици деца по света.

Камо живее с майка си Татяна, която знае поне 100 чужди езика и е доста опака. Синът й не отстъпва по нищо обаче: може да влуди всеки със своите идеи на века. Въпросните идеи включват подмяна на самоличността на любимия учител, запознанството на Маду-Мажи с два милиона мъже или… карането на чехословашки велосипед по улиците на Париж без ръце!

Камо е способен дори да се влюби в момиче, живяло преди 200 години, да си пише писма с нея и да научи английски за три месеца, а какво остава да преодолее нечовешките условия в Сибир, докато е в кома… Щуротиите му нямат край, но пък е толкова мил, забавен и готин, че 360-те страници на книгата ми се видяха нечовешки малко! С приятеля му Ти определено имат какво да разкажат за живота на 11-годишните и да превърнат тази така трудна възраст в незабравимо приключение…

Честит празник, мили Камо! Честит празник, деца 🙂