Малкият Никола и бандата на пиратите

Малкият Никола и неговите щуротии са добре познати на българските читатели от всички възрасти. С адаптираната поредица „Аз се уча да чета“ по телевизионния сериал и съвсем начинаещите или неуверени читатели могат да се запознаят с него.

В „Бандата на пиратите“ (изд. „Колибри“) историята е традиционно смешна и забавна. Никола и Алсест имат уговорка със съседа Бледюр да снимат филм за пирати в двора на момчето. Дотук нищо подозрително. Само дето между бащата на Никола и господин Бледюр тлее отдавнашна вражда и таткото започва да саботира филма. Не стига това, ами към бандата на пиратите изявяват желание да се включат и всички приятелчета на Никола, включително Луизет и Мари-Едвиж. Суматохата е пълна, а всяко от децата има собствена представа каква роля му се полага.

Ако си мислите, че възрастните държат нещата под контрол, лъжете се. Бледюр и бащата на Никола се оказват не по-малки пакостници и допринасят със собствени поразии. Що за филм ще излезе от това?

Преводът от френски език на „Бандата на пиратите“ е на Румяна Маркова. Историята е забавна, близка до преживяванията на малките читатели и е разказана в кратки глави. Шрифтът е едър, а илюстрациите улесняват четенето и възприемането на текста.

Можете да се запознаете с още от щурите истории за малкия Никола както за напреднали, така и за начинаещи читатели. И, ако търсите още причини да отгърнете книгите за Никола, ето една – героите много напомнят на нашите родни патиланци, затова съвсем заслужено са част от „Читателска щафета 5: Патилански приключения“. 🙂
Малкият Никола Малкият Никола тръгва пак на училище Малкият Никола пътува Малкият Никола и приятелчетата Малкият Никола и съседите Щуротиите на малкия Никола Изненадите на малкия Никола Междучасията на малкия Никола Ваканциите на малкия Никола Коледа с малкия Никола mnikola103 mniksezabavl3tupnamalknik3mnsenzaciqta3otivamenapiknik3 panikavmuz3 tmipodkol3Малкият Никола: Ама че са странни момичетата! Малкият Никола за най-малките: Смелчага Малкият Никола за най-малките: Правилникът за движение Малкият Никола за най-малките: Томболата Малкият Никола за най-малките: Снимка на класа Малкият Никола: Бандата на пиратите lkysmzalnauch3 mngotovzaboi3 sladkotokotence3

Автор: Лора Филипова