Малкият Никола получава колело, но не съвсем

Ако преживелиците на щурия Никола ви забавляват, в „Татко ми подарява колело” (поредица „За най-малките: Аз се уча да чета” на изд. „Колибри“) ви очаква поредната смешна случка. Смешна, смешна, но отначало на малкия Никола съвсем не му е толкова смешно!

Никола с нетърпение се прибира вкъщи, където баща му го очаква с подарък ново колело. Но…момчето не може да се добере до него от ентусиазирания си родител, който си припомня „славното” си колоездаческо минало, правейки кръгчета с детския велосипед. Надеждите на Никола най-сетне да изпробва подаръка са окончателно попарени, когато съседът Бледюр предлага на баща му да се състезават в обиколка на квартала.

Как ли ще завърши това надбягване? Ще успее ли най-накрая Никола да се повози на новия си велосипед? И като са започнали да си играят, докъде ли ще стигнат баща му и Бледюр? 

Част от очарованието на историите за малкия Никола на Рьоне Госини идва от там, че случките са взети от живота и звучат познато на читателите от различни възрасти. „Татко ми подарява колело” също описва една съвсем реална ситуация. Сигурна съм, че като деца ви се е налагало да чакате родителите ви се наиграят с новите ви играчки преди да ви ги дадат. А пък като родители вероятно сте се улавяли, че твърде усърдно показвате на детето как да играе, докато всъщност вие си играете.

Книгата „Татко ми подарява колело” е Ниво 2, което значи че е подходяща за деца, които се учат да четат и държат да им е забавно докато упражняват новото си умение. За тяхно улеснение книжката е с по-голям шрифт, кратки глави и неизменния хумор.

 

Вземете книгите с код DK19 от

Ozone.bgНие, децата! или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, вие помагате за насърчаването на детското четене в България.