Малкият Никола на училище

„Малкият Никола тръгва пак на училище” (изд. „Колибри“) е от смешните и забавни книги на тандема Госини & Семпе. Написани преди много години, историите за палавия герой и неговите приятелчета са весели, щури и актуални до ден днешен.

Никола е малко момче, което си има семейство, ходи на училище, играе си с приятелите – Жофроа, Клотер, Алсест – и (естествено) прави бели. Нищо необикновено, ще си кажете. Така е, но забавният начин, по който преживяванията на Никола са поднесени от Рьоне Госини, страхотните илюстрации на Жан-Жак Семпе и добрите идеи за пакости явно успяват без проблем да спечелят детските сърца.

В „Малкият Никола тръгва пак на училище” са събрани 16 истории, всички до една свързани с учебния живот. Как се решават задачи по аритметика, разбират ли родителите от изкуство и що за ученици са били самите те – тези и още много други отговори ще открият младите читатели в книгата. Щуротиите на Никола, Йод, Алсест, Клотер и компания със сигурност ще ги вдъхновят за приключения и ще им предложат по-различен поглед към училището. А ако историите попаднат в ръцете на родителите, вероятно ще предизвикат много усмивки – било то криви или щастливи – защото Госини и Семпе поднасят приключенията на героите си с великолепно чувство за хумор и намигване към детето във всеки читател.

Преводът от френски език е на Силвия Вагенщайн, а книгата е част от поредица, която предлага щури истории както за напредналите читатели, така и за начинаещите. Ако търсите още причини да отгърнете книгите за Никола, ето една – героите много напомнят на нашите родни патиланци.

Малкият Никола Малкият Никола тръгва пак на училище Малкият Никола пътува Малкият Никола и приятелчетата Малкият Никола и съседите Щуротиите на малкия Никола Изненадите на малкия Никола Междучасията на малкия Никола Ваканциите на малкия Никола Коледа с малкия Никола mnikola103 mniksezabavl3 tupnamalknik3 mnsenzaciqta3 otivamenapiknik3 panikavmuz3 tmipodkol3 Малкият Никола: Ама че са странни момичетата! Малкият Никола за най-малките: Смелчага Малкият Никола за най-малките: Правилникът за движение Малкият Никола за най-малките: Томболата Малкият Никола за най-малките: Снимка на класа Малкият Никола: Бандата на пиратите lkysmzalnauch3 mngotovzaboi3 sladkotokotence3 

 

Вземете книгата с код DK19 от Ozone.bg

Когато купувате книги с този код, Вие помагате

за насърчаването на детското четене в България.