„Локуд и Сие: Крещящото стълбище” – невинаги призраците са лошите в историята

Джонатан Страуд е непознато име за българските читатели. Първата му книга „Локуд и Сие: Крещящото стълбище” (изд. „Артлайн Студиос”) предлага страхотно приключение в света на духовете, а пазителите, които защитават хората от тези призраци, са именно децата.

Още от корицата, читателите разбират, че романът е по-различен от стандартните истории. Бялата ръка държи необикновен златист медальон, на заден фон се вижда спираловидно стълбище – обещаващ знак за книга, изпълнена с мистика и приключения.

Луси Карлайл е избягала от родното си място след сериозен инцидент и си търси работа в Лондон, но не някоя обикновена работа. Луси има дарбата да чува призраците по-добре от останалите, които също имат талант да откриват призраци и да се справят с тях. След като известно време се опитва да се прикрепи към екип, който се бори с Проблема – появата на призраци в света на хората, героинята решава да се пробва за последен път в агенция „Локуд и Сие”.

По време на интервюто Луси разбира, че агенцията е доста по-различна от останалите. Тук няма възрастен, който да ги надзирава, собственикът Антъни Локуд е малко по-голям от нея, а неговият приятел Джордж Къбинс има склонност да експериментира с всякакъв вид призраци и държи череп в буркан.

Съвсем скоро тримата герои забъркват страхотна каша, която заплашва агенцията със затваряне. Антъни, Джордж и Луси дължат огромна сума пари, която трябва да съберат за рекордно кратко време – невъзможна мисия, докато на вратата им не почуква много заможен мъж. Той им предлага сделка – да заловят всички призраци в дома му, а в замяна ще ги възнагради пребогато.

Дали тримата ще се справят с предизвикателството? Дали Луси ще успее да се задържи при „Локуд и Сие” преди да са затворили агенцията? Ще разберете, когато прочетете книгата (на един дъх, както предполагам!).

Преводът е отличен, а стилът на Джонатан Страуд е много приятен. Книгата се чете лесно и е подходяща за всички читатели, готови да се потопят в света на агенция „Локуд и Сие”, пълен с приключения и загадки.

 

Вземете книгата от Ozone.bg с код DK19

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.