Little, Brown Books for Young Readers и Lego Group с обща издателска програма

Издателството за детска литература Little, Brown Books for Young Readers и компанията Lego Group са подписали многогодишно споразумение за разработване на издателска програма, базирана на част от марките на Lego, съобщава сайтът Digital Book World. Очаква се първите 3 книги от програмата да бъдат на пазара през есента на 2015 година. Изданията ще бъдат публикувани като пълноцветни графични романи и е-книги, а целевата им публика са читателите на възраст от 6 до 11 години.

„Горди сме и за нас е чест да работим с Lego Group по създаването на издателска програма, която да удовлетвори и вдъхнови младите читатели през следващите години”, изтъква Андрю Смит, старши вице-президент и заместник-издател в Little, Brown Books for Young Readers.

Книгите ще се основават на марките Lego Ninjago, Lego Friends и Lego Bionicle и ще съдържат оригинални истории за забавни приключения, които доразвиват игровата вселена на Lego и ключовите им теми за креативността, въображението и хумора. Освен това всеки роман ще включва ексклузивно съдържание, което да подсилва повествованието и да ангажира младите читатели допълнително.

Като част от маркетинговата програма на новата серия издателството планира силно присъствие на конференцията Comic-Con в Сан Диего през юли, както и широко разпространение на глави от книгите и значително взаимно промотиране с Lego Group.

Little, Brown Books for Young Readers е подразделение на Hachette Book Group и е работило с Lego Group и преди: през 1994 г. двете компании сключват сделка за поредица от интерактивни книжки, базирани на строителните блокчета за предучилищна възраст Lego Duplo.