Купи 1 книга, подари я за Коледа

„Купи 1 книга. Подари я за Коледа“ е посланието на книжния бранш към любителите на книгите и четенето в навечерието на коледните и новогодишните празници. Издатели и търговци призовават за Коледа да изберем подарък с кауза и със смисъл и да зарадваме своите близки, любимата библиотека, училище или читалище.

„В тази необичайна и пълна с предизвикателства и изпитания година, ние – семейството на книгата, ви благодарим, че съхранихте книгата като основна ценност.

Книгата остава най-стойностният и непреходен подарък, който носи, обич, топлина, уют, щастие и послание. Тя разкрива нови светове, дава надежда и сбъдва мечти.

Подарявайки книга за Коледа, вие ще подарите нещо повече от материален подарък. Ще подарите кауза. Ще се превърнете в посланици на четенето и пазители на книгата като национално богатство.“, гласи техният призив.

„Купи 1 книга. Подари я за Коледа“ е третата инициатива, свързана с каузата „Купи 1 книга“, която Асоциация „Българска книга“ реализира в рамките през 2020 година. Кампанията възникна по време на извънредното положение през пролетта с цел да помогне на книгата.

Втората кампания бе свързана с първия учебен ден – „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“. Каузата получи подкрепата на Министерство на образованието и науката и достигна до директорите и учителите в цялата страна. В резултат десетки училища и детски градини в страната обновиха своите библиотеки, а там, където липсваха такива, бяха създадени изцяло нови.

Екипът ни се присъединява към призива на организаторите и ви приканва да подарите радостта от споделеното четене. Не пропускайте да подарите книга на местната си библиотекау на училищната библиотека – там споделеното четене процъфтява в най-голяма степен.