Крис Ридъл ще илюстрира ново издание на „Приказките на барда Бийдъл“

Крис Ридъл, наскоро обявен за посланик на четенето на BookTrust, ще илюстрира новото издание на „Приказките на барда Бийдъл“ от Дж. К. Роулинг, което се очаква да излезе на 2 октомври 2018 г., съобщава The Bookseller. Средствата от продажбите на книгата ще отидат за фондацията на писателката Lumos, подпомагаща деца по света, които живеят в трудни условия.

Специалното издание ще носи подзаглавие “Wizarding World classic”, оформено от бившия Детски лауреат на Великобритания и карикатурист за Observer, ще се продава за £25. Ридъл ще комбинира своя традиционен стил на рисуване с акварел с тонални илюстрации. Той описва изживяването като „огромна чест и невероятно вълнение“. По неговите думи:

„Тези приказки са живи и красиво съчинени и напълно ще паснат на луксозния формат, който са избрали от Bloomsbury. Но истинската радост за мен беше да открия богатството и структурата на бележките под линия на Дъмбълдор. Нямам търпение да облека мантията си и да заема поста си на заместващ учител в Хогуъртс“.

Приказките на барда Бийдъл“ (изд. „Егмонт-България“) се споменава за първи път в „Хари Потър и даровете на смъртта“, последния роман от поредицата за Хари Потър, когато Албус Дъмбълдор оставя копие на приказките на Хърмаяни Грейнджър. Сборникът, често възприеман като притурка на книгите за Хари Потър, е публикуван за първи път през 2008 г.