Конкурс за детска рисунка на тема “Книги-пътешественици”

ButterflyBooks-Collage
Снимка: „Butterfly Books“© Denise Sutherland, http://sutherland-studios.com.au/

По случай Деня на Буккросинг – 21 април, малките художници могат да развихрят въображението си и да получат страхотни награди, като участват в конкурса за детска рисунка “Книги-пътешественици”. Конкурсът се организира от сайта “Аз чета”, НЧ “Читалище-то – 2014г.” и българската Буккросинг общност в партньорство с Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА)  и сайта “Детски книги”.

“Бихме искали чрез творчеството децата да получат допълнителен стимул да научат повече за световното литературно движение Bookcrossing, което обединява Интернет и книгите, и цели популяризиране на четенето и грамотността. “,  разкрива идеята на конкурса Милена Златарова, редактор на рубриката “Буккросинг” в сайта “Аз чета” и член на Настоятелството на НЧ “Читалище.то-2014г.”.

Наградените участници ще получат комплекти с книги, осигурени от издателствата “Фют”, Софтпрес и Millenium. Подробности за условията за участие можете да прочетете на сайта “Аз чета”.

Много деца в различни краища на страната вече се докоснаха до идеята Буккросинг благодарение на инициативата “Пътуващи сандъчета”, осъществена от Българската библиотечно-информационна асоциация със съдействието на сайтовете “Детски книги”, “Аз чета” и българската Буккросинг общност.