Конференция представя резултатите от проект „Бъдеще за децата ни”

Заключителната конференция по проект „Бъдеще за децата ни – развиване на социални умения на деца в начална училищна възраст” ще се проведе на 23.04.2016г. (събота) от 9:00 часа в Център за подготовка на ученици за олимпиади в София (бул. “Драган Цанков″ 21А, срещу „Интерпред“).

По време на конференцията ще бъде представен механизма на работа на програмата „Добрите неща” и гледната точка на различните участници по проекта – експерти, учители, деца. „Добрите неща” (в българската адаптация) е прилагана в продължение на една учебна година в три училища в България: 5 СОУ „П.Р.Славейков” – гр. Перник, СОУ „Христо Ботев” – с. Горна Малина и 119 СОУ „М.Арнаудов” – гр. София.

Събитието ще даде гласност и на резултатите след една година работа с програмата в общо 8 втори класове, както и какво е бъдещето на програмите за социални умения в българското образование.

Необходимо е предварителна резервация и потвърждение на участието до 20.04.2016 (сряда) на и-мейл milena.mihaylova@ncsed.org. За контакт с организаторите на събитието: телефон +359 878 442 709 – Милена Михайлова.

Проектът „Бъдеще за децата ни – развиване на социални умения на деца в начална училищна възраст” се изпълнява от Националният център за социално-емоционално развитие и цели повишаване на социалните умения на деца от 2-ри клас в училища със смесен етнически произход чрез програма за социални умения с доказана ефективност. Продължителността му е 18 месеца, а е финансирането е осигурено от Норвежкия фонд в рамките на програмата за подкрепа на НПО по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.