Коледни игри и забавления

 

 

Коледните празници освен елха, подаръци и коледни песни означават и коледна В-А-К-А-Н-Ц-И-Я! Сигурна съм, че сте предвидили достатъчно забавления за това време. Аз обаче ще ви предложа още един вариант за игри и занимавки с коледен дух.

В голямата книга на издателство „ФЮТ” „Безброй коледни игри и забавления” наистина ще намерите точно това – безчет интересни занимания. Какви точно? Ето такива:

Лабиринти – трябва да помогнете на Дядо Коледа да намери пътя до работилницата за играчки, да откриете в кой комин трябва да се спусне и други такива добри дела.

Наблюдателност – трябва да откриете мечето, което държи коледно чорапче, да намерите елените, които ядат карамелени пръчици и още мно-о-о-го подобни.

Броене – ще трябва да броите подаръци, копчета на снежни човеци, коледни елхи, играчки за елха и така нататък.

Съобразителност и логика – открийте кои продукти ще използва баба Коледа, за да направи коледен сладкиш, познайте кои предмети принадлежат на Дядо Коледа и още, и още.

Оцветяване – ще можете да оцветявате пингвини, елхи, подаръци, снежинки, таралежи, шалчета, шапки и още безброй неща.

Задачата, която сина ми най-много хареса е, че на всеки две страници има скрито едно сладко мишле, което наблюдателните деца трябва да открият. Ние с Петър се надпреварвахме кой пръв ще забележи мишлето. Опитайте и вие! И един малък съвет от мен за децата: оставяйте от време на време родителите си да ви изпреварят, за да не се чувстват подтиснати. Идва Коледа все пак!

За още коледно вдъхновение ето и останалите ни предложения: „Коледна песен” по Чарлз Дикенс, „Магическият свят на Дядо Коледа”, „Вълшебната шейна”, „Как Петсън и Финдъс посрещнаха Коледа”Сатанархеолъжалкохолистичният пунш на желанията”“Желанието на Дядо Коледа”, “Честита Коледа, мишлета!” и „На какво ухае зимата?”.

Автор: Лора Филипова

[club]