Коледен конкурс „Чудо в писмо“ кани малки и големи участници

Вдъхновилницата започва ежегодния си конкурс „Коледа в писмо“ 2019, който цели създаването на култура на добрина, отзивчивост и свързаност.

Темата тази година е „Чудо в писмо“, а категориите са две:

  • детско писмо (за участници до 14 г.) и
  • вдъхновяващо писмо (над 14 г.).

Всички желаещи да участват в конкурса, трябва да напишат писмо до непознат и да разкажат своята история. Тя трябва да е разказана емоционално и трогателно, но да не съдържа призиви или лични данни. Писмата трябва да са подписани с псевдоним или друго кратко наименование.

В сайта на конкурса организаторите дават подробни насоки на участниците и отбелязват, че търсят истории, които докосват и усмихват.

„Вдъхновете ни чрез история, а не чрез призив.“

Писмата трябва да са написани на ръка (по възможност), да не са по-дълги от 1 страница с размер А4 и да са не по-дълги от 350 думи. Позволени са кратките разкази, рисунките и абстрактните подходи. Допълнителни точки носят емоционалността, креативността и визуалното оформление, както и изпращането на творбата в срок до 12:00 ч на 9.11.2019 г.

Повече информация за начините за изпращане, журито и наградите ще откриете в сайта на „Вдъхновилницата“. Официалното награждаване ще се състои на 1.12.2019 г. в Литературен клуб „Перото“ в София.

Конкурсът се провежда с медийната подкрепа на Detskiknigi.com, „Джуниър Ачийвмънт България“, „Национална бизнес мрежа“ и „Тук там“.