Кои детски заглавия бяха най-търсени по време на „Аз игрА-Я със Сиела”

По повод 23 април – Световният ден на книгата и авторското право, тази година издателство „Сиела” реши да постави сериозен акцент върху детското четене и да стимулира повече деца да посегнат към книгата. От 1 до 30 април се проведе кампанията за насърчаване на детското четене „Аз игрА-Я със Сиела”, в която взеха участие редица известни личности и автори на издателството. Художникът и автор на книгата „Нарисувай ми овца” Дамян Дамянов, актрисата Дария Симеонова и писателят сатирик Михаил Вешим четоха на деца в книжарници „Сиела”, за да им покажат, че четенето може да бъде увлекателно, подобно на игра.

По време на кампанията всички налични детски книги на издателство „Сиела” се продаваха с отстъпка в книжарници „Сиела“ и онлайн на www.ciela.com. Трите най-купуваните детски книги на издателството в този период са съответно „Малкият принц”, „Българ: книга-игра” на Неделчо Богданов и Робърт Блонд и „Приказки колкото усмивка” на Джани Родари.

Сред останалите заглавия в класацията се нареждат книгата победител в категория „Майстори“ на Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2016 „Българ 2: книга-игра. Лабиринтът на времето”, Неделчо Богданов и Робърт Блонд (5), както и номинираните „Алена кралица” (4), „Белжар” (9), „Нарисувай ми овца” (13), „Как да бъдеш популярна: ретро мъдрост за съвременни чудаци” (14), „Даркмут” (15), „Котарак шапкарак” (16) и великолепно непослушните „Майлс и Найлс – пакостниците” (19).