„Когато искам да мълча“ е в белоруски списък с най-добрите детски книги за 2017-2018

Картинната книга „Когато искам да мълча“ (изд. Точица) на писателката Зорница Христова и художника Кирил Златков намери място в списъка с най-добри детско-юношески книги за 2017-2018 година, подбрани по проекта „Лiхтар“, научаваме от сайта на белоруския литературен фестивал „Город и книги“. Целта на „Лiхтар“ е да служи за ориентир в съвременните детско-юношески заглавия.

Експертен съвет на фестивала ще подбира внимателно необичайни, запомнящи се книги, които карат читателите да задават въпроси за себе си и света. Междинни версии на списъка ще бъдат публикувани веднъж през всеки сезон, а по време на фестивала през май ще бъде обявяван Окончателен списък на книгите. Организаторите на фестивала обещават пълен комплект с книги от този списък да бъде даряван на една от държавните библиотеки в Белорусия.

Книгата на българския екип е в добрата компания на заглавия от световноизвестни творци като Гунила Бергстрьом, Брендън Уензъл („They All Saw A Cat“), Свен Нордквист (създател на поредицата за Петсън и Финдъс), Оливър Джефърс („A Child Of Books“), Изол, Морис Сендак, Дейвид Уийзнър, Фани Брит и Изабел Арсено, Тимоте дьо Фомбел, Джон Класен и др.