Книжни предизвикателства за врачанските тийнейджъри в „Маратон на четенето“ 2021

„Измисли оригинален начин за спортуване и четене на книга едновременно и го покажи със снимка“.

Това е едно от 14-те предизвикателства, които Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца отправя към младежите от града в рамките на националната кампания „Маратон на четенето“ 2021.

Инициативата се провежда за шестнадесета поредна година в периода от 2 до 23 април, като това издание ще бъде изцяло в онлайн формат. В играта могат да се включат всички на възраст от 10 до 19 години.

Единствено условие за участие е изпълнените предизвикателства да бъдат публикувани в Инстаграм профилите на участниците с хаштаг #ВБиблиотекатаСъм или да ги изпратят на е-мейл: libvratsa@libvratsa.org, Библиотекарите ще ги публикуват на www.Instagram.com/vratsalibrary .

Всички, приели и изпълнили и 14-те предизвикателства, ще получат награди от библиотеката – различни книжни аксесоари.

Всички предизвикателства можете да видите по-долу.

В рамките на Маратона на четенето 2021 Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца ще поднови автоматично регистрациите за още една година на всички свои читатели от 0 до 18 години.

Инициативата „Маратон на четенето“ се организира от Българска библиотечно-информационна асоциация и се провежда от  2 април – Международния ден на детската книга – до 23 април – Международния ден на книгата и авторското право. В хода на Маратона се насърчава четенето и общуването с книгите – носители на непреходните ценности в човешката история и култура.