Книжен Ден на детето (7-10 г., София)

Първи юни чука на вратата, а възможностите са безброй. Роботика, научни експерименти, музика, спорт, приготвяне на сладки изкушения…и вие ли се изгубвате сред хилядите предложения за празнуване? Тогава защо не посрещнете Деня на детето сред книгите?

Ако сте в София, непременно си организирайте:

Празник в музея

За Деня на детето Регионалният исторически музей разтваря широко врати, а всеки посетител до 12 години с до двама придружители ще може да го обходи безплатно. Това е чудесен повод да си припомните  „Един ден в музея“ (изд. „Точица“), където има цели две глави, посветени на РИМ София („Историческата баня“ и „Глупикус претенциус, водата спря!“). Вземете книгата подръка, за да сверявате и откривателствате! За финал, вече у дома, можете да си приготвите римски чийзкейк по приложената рецепта.

Празник в Халите

Най-голямата детска книжарница в България, „Greenwich Junior“, отваря врати! По този повод между 11:00 ч. и 13:00 ч. в непосредствена близост до нея ще се проведе работилница “Аз съм писател”. В компанията на Иван Раденков и Антония Мечкуева всеки кандидат-автор на 7 – 10 г. ще усвои тънкостите на създаването на приключенски истории. А ако носи свое копие от книгата на водещите („Приключенията на Кураж Фураж, Гризни Халва и Пане Кашкавале в царство Патладжания“, изд. „Ентусиаст“), ще може да получи автографи и от двамата. Работилницата е с вход свободен с предварително записване.

Празник в театъра

От 11 ч. на голямата сцена в театър „Сълза и смях“ (ул. „Г. С. Раковски“ 127) гостува постановката „Феята от захарницата“. Входът е с билети, а след представлението всички зрители ще получат подаръци.

В същия час самата фея и нейната създателка – Катя Антонова – ще гостуват на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи. Ако желаете да (за)дадете лично своите въпроси и прегръдки на Ванилия, минете през фестивалната шатра пред НДК.

Празник пред НДК

Освен Катя Антонова, част от Литературния фестивал на 1-и юни ще бъдат Силва Хачерян и Лусия Мезикян (екипът зад „Арменски народни приказки“), Тим Колинс (автор на поредицата за Шаро Холмс), образователната платформа Книговище…следете програмата на фестивала, за да не пропуснете интересните за вас събития.

Открили сте (или организирате) книжни събития за по-малките? Известете ни на адрес editors@detskiknigi.com, за да им помогнете да достигнат до повече будни родители.