Книгите за Хари Потър излизат на български с нови корици за рождения му ден

Българските фенове и нови читатели на поредицата за приключенията на Хари Потър ще могат да се насладят на изданията с нови корици на седемте книги от 31 юли. Изборът на датата не е случаен – тогава рожден ден празнува създателката на „момчето, което оживя” – Дж. К. Роулинг, както и самият Хари. Съдържанието на книгите е абсолютно идентично с издаваните до момента. Новите илюстрации са създадени през 2014 г. и са дело на многократно награждавания за творчеството си британски художник Джони Дъдъл. С новите корици издателите целят да провокират интереса и въображението на новото поколение читатели на фантастичните истории за Хари Потър.

Към света на момчето-магьосник до момента има издадени три съпътстващи книги в помощ на благотворителни кампании – „Куидичът през вековете“, „Фантастични животни и къде да ги намерим“ (в подкрепа на Comic Relief) и „Приказките на барда Бийдъл“ (в подкрепа на Lumos).

През миналата година излезе и първата илюстрована книга от поредицата, „Хари Потър и философският камък“, дело на художника Джим Кей, а на 4 октомври 2016 тя ще бъде последвана от „Хари Потър и Стаята на тайните”.

През ноември 2016 г. пък по кината ще се завърти и пълнометражен филм, чийто сценарий се базира на „Фантастични животни и къде да ги намерим“ с Еди Редмейн и Колин Фарел в главните роли.