За мъфините и приятелството в поредицата на Катя Алвес

Няма да скрия, че обичам мъфини и често си правим такива вкъщи с двете ми дъщери. Вкусни, шоколадови (поне при нас те са предпочитани) и забавни за правене! Не се учудвам, че това приятно занимание сближава четири момичета, които иначе са доста различни. Лин е твърде плаха и трябва да свири много часове на цигулка, въпреки че откровено казано, никак не обича. Тамтам е забавна и иска да стане циркова артистка. Миранда се интересува живо от мода и си има детегледачка, а Лулу е много добра по математика и подхожда логично към всичко.

На пръв поглед те забелязват само недостатъците си. Тамтам е твърде нахакана, Миранда се държи като фръцла, Лин е винаги неуверена, а Лулу е смятана за зубъра на класа. Принудени от обстоятелствата да се подготвят заедно за празника на училището, те с учудване установяват, че им е доста забавно и започват да намират хубави неща една у друга.

Сближаването им обаче не остава незабелязано от злобната Инес – доскоро първа приятелка на Тамтам. За да развали новопоявилото се приятелство, тя „натопява“ Лин пред учителя по музика. Момичетата трябва да открият кой е сложил туба с кетчуп на стола на учителя, за да помогнат на Лин. Така се ражда „Клубът на мъфините“. Те не просто са „най-сладката тайфа на света“, но са и УНД: умни, находчиви и досетливи. Добре че след детективското разследване им остава още цяла седмица, в която да усъвършенстват своите мъфини и да се представят по най-добрия начин.

Допадна ми тази първа книжка от поредицата „Клубът на  мъфините“ (изд. Фют) на Катя Алвес . С хумор са представени типичните училищни ситуации, в които всички мини-тийнейджъри със сигурност са попадали. Забавните истории са съпроводени чудесно от нежните и закачливи илюстрации на Ели Брудер. Новите приключения във всяка книжка са разказани от името на всяко едно от четирите момичета, което дава различен поглед върху взаимоотношенията им, а те не винаги ще са безоблачни.

 

Вземете книгите от Ozone.bg с код DK19

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.