Как да разпознаете вещица на Хелоуин

Днес е Хелоуин и по улиците ще бродят много страховити същества, но най-вече вещици. Не оставяйте вещиците с черните шапки, черните пелерини и метлите да ви заблудят. Това не са истински вещици. Истинските вещици са изключително трудни за забелязване в естествената им среда, тъй като се обличат с обикновени дрехи, което ги прави да изглеждат като напълно нормални жени. Как при това положение да разпознаете истинска вещица?

 

По мнението на Роалд Дал „вещиците винаги са жени“. Това е едно добро начало в разследването, но ето още няколко безценни съвета, които открихме на roalddahl.com, за какви признаците да следите, за да не последвате съдбата на Бруно Дженкинс от „Вещиците“ на г-н Дал.

Според „Вещиците” има 6 основни признака:

1. Те винаги носят ръкавици

Една истинска вещица винаги носи ръкавици, когато се срещате с нея, защото нейните нокти не са като на хората. Тя има тънки, заострени животински нокти като на котка, които крие именно с ръкавиците.

2. Те са „плешиви като сварено яйце”

Нито един косъм не никне върху вещерската глава. Вероятно бихте си помислили, че това би направило забелязването им лесно? Напротив! Истинските вещици винаги носят перука. Но не каква да е перука, а първокласна, скъпа перука, която изглежда като истинска коса. Единственият начин да проверите това е като я дръпнете леко нагоре, за да видите дали ще падне (не ви го препоръчваме).

3. Истинските вещици имат големи ноздри

Вещиците имат най-невероятните сили да надушват и затова имат и по-големи ноздри в  сравнение с обикновените хора. Те дори могат да надушат дете, което стои в другия край на улицата в тъмна нощ, и колкото по-чисто е то, толкова по-ароматно е за вещиците. Затова те самите ги наричат „смрад-вълни”.

4. Истинските вещици менят цвета на очите си

Гледайте внимателно в очите им, точно в центъра на окото, където обичайно има черна точка. Ако срещу вас стои вещица, черната точка ще продължи да сменя цвета си, а може да забележите огън или лед да танцува точно в центъра на оцветената точка. От това ще ви полазят тръпки.

5. Истинските вещици нямат пръсти на краката

Именно защото нямат пръсти на краката, ходилата им са с квадратна форма. Истинската вещица крие своите грозни крака, като ги смачква в красиви обувки, които са й много неудобни. Вгледайте се отблизо и може да забележите дали някоя истинска вещица не накуцва леко.

6. Те имат синя слюнка

Истинските вещици имат синя слюнка, подобна на мастило (дори я използват, за да пишат с нея). Ако се загледате по-внимателно, може да забележите лек син оттенък по зъбите им.

Това е всичко. Както виждате, много е трудно да се забележи истинска вещица, но ако тя носи ръкавици, има големи ноздри, променя цвета на очите си и е със синкав оттенък по зъбите, бягайте с все сила!

Превод: Мирослава Илиева