Как чете… Зорница Георгиева

Представи се! Казвам се Зорница Георгиева и съм на 11 години. Aз съм трудолюбиво дете, което иска да постигне много в живота си.

Какво са книгите за теб? За мен книгите са отмора и трупане на собствен речник.

Какво четеш в момента? „Туне Глимердал“ от Мария Пар.

Коя е любимата ти книга? „Ние, децата от Шумотевица“.

Имаш ли си любимо място за четене? Къде и как обичаш да четеш? През зимата, когато съм заета, имам време да чета само вечер (в леглото), но през лятото чета през деня (няма значение къде).

На кой герой от книга искаш да приличаш? Искам да приличам на Лиза от „Ние, децата от Шумотевица“, защото тя е безгрижно момиченце с много въображение.

Обсъждаш ли книги с приятели? Приемаш ли техни препоръки? Обсъждам книги с приятели и приемам техните препоръки.

Има ли книга или автор, които препоръчваш отново и отново на всичките си приятели? Астрид Линдгрен и Ерих Кестнер. Всички техни книги са невероятни!

Важно ли е за теб в книгата да има илюстрации? Определено не! Аз гледам текста и не се разсейвам от илюстрации.

Държиш ли да прочетеш главата до края, преди да оставиш книгата, или можеш да си спреш по всяко време? Задължително трябва да свърша главата, защото:
1. Мога да забравя главата.
2. Винаги ми е интересно какво ще се случи след това.

Коя книга би взела със себе си на самотен остров? Бих взела „Пипи Дългото Чорапче“ не защото ми е любима, а защото е много забавна и с нея няма  да ми е скучно.

Ако срещнеш непозната дума, какво правиш? Питам мама за нея.

Четеш ли книги от библиотеката? Основно чета от библиотеката.

Защо четеш: по задължение или за удоволствие? Естествено, че за удоволствие. Никой не може да ме накара да чета на сила.