Как чете… Светослав Иванов

Представи се! Казвам се Светослав Иванов и съм на 11 години. Обичам да програмирам, да свиря на пиано и да решавам задачи по математика (от по-сложните). Приет съм 3-ти в Математическа гимназия след 4 клас и през лятото чета книги и играя игри.

Какво са книгите за теб? Книгите са бъдещето на всеки един човек! Книгите са най-ценното нещо!

Какво четеш в момента? В момента чета „Старогръцки митове и легенди“, както и „Карибски пирати – На края на света“.

Коя е любимата ти книга? Моите любими книги са „Дневникът на един Дръндьо: Старото училище“, поредиците на „Малкия Никола“ и „Карибски пирати“.

Имаш ли си любимо място за четене? Къде и как обичаш да четеш? Обичам да чета на бюрото ми с чаша чай (през зимата), а през лятото – с фреш.

На кой литературен герой искаш да приличаш? Аз не искам да приличам на нито един литературен герой. Искам да съм себе си.

Обсъждаш ли книги с приятели? Приемаш ли техни препоръки? Често приемам, но е имало случаи, когато не успявам да ги изпълня.

Има ли книга или автор, които препоръчваш отново и отново на всичките си приятели? Препоръчвам книгите от поредицата на „Карибски пирати“ и Minecraft.

Важно ли е за теб в книгата да има илюстрации? Ако книгата е лесна за разбиране, не е задължително.

Държиш ли да прочетеш главата до края, преди да оставиш книгата, или можеш да спреш по всяко време? Обикновено държа да прочета до края една глава, но съм заспивал и докато чета.

Коя книга би взел със себе си на самотен остров и защо? Бих взел всички книги от поредицата „Дневникът на един Дръндьо“.

Ако срещнеш непозната дума, какво правиш? Когато срещна непозната дума, проверявам за значението и в уикиречник (част от Уикипедия).

Четеш ли книги от библиотеката? Да, чета книги и ходя в библиотеката всеки месец.

Защо четеш: по задължение или за удоволствие? Аз чета по мое лично желание за забавление.