„Къде са ми детските книжки“ – доброволци четат на деца в Бургас

Младежкият културен център – Бургас започна кампания „Къде са ми детските книжки“, съобщават от центъра на сайта си. След инициативата „С книга на плажа“ това е втора кампания на центъра, чиято цел е да популяризира любовта към книгите и четенето.

Идеята е младите хора, обичащи книгата, да предадат това и на подрастващите малчугани и да уплътнят оставащите седмици от лятната ваканция по един приятен и забавен начин. За целта в рамките на „Къде са ми детските книжки?!“ се търсят активни младежи – доброволци, които да четат приказки на децата в бургаските детски градини.

Първите доброволци, които се включиха в инициативата, прочетоха няколко приказки на деца от Обединено детско заведение 14 „Изгрев“ в Бургас на 25 юли на импровизираната открита детска градина в парк „Минерални бани“, кв. „Ветрен“.

Посещенията в детските градини ще се осъществяват чрез организиран транспорт и в присъствието на представител на детските градини в рамките на един час. В читателските сесии може да участва всеки младеж, който обича да чете и обича да работи с деца. Записването за участие става на имейл адрес mkc_bs@abv.bg или на телефон 056/ 840790.