Издателство „Timelines“ дарява книги за Деня на будителите

Първи ноември е ден, който всички ние отбелязваме по различен начин. Едни четат съвременни заглавия, посветени на народните будители, други се събират, за да споделят ценни истории, трети организират (или участват в) фотографски изложби и конкурси за рисунка. Тази година изд. „Таймлайнс“ избира да посрещне празника с благороден жест и дарява 108 книги на деца в цялата страна.

„Изразяваме своята почит както към делото на предците ни, така и към ежедневните усилия на отдадените на книгата и словото днешни просветители в малки села и градчета, поддържащи искрите на духовността.“, коментират от издателството.

Дарението е насочено към библиотеки, читалища и учебни заведения. Като част от фонда на съответните институции, книгите ще зарадват не само децата от читателските клубове „Бисерче вълшебно“, но и множество млади хора, които тепърва ще прекрачват училищния праг.

   

В инициативата на „Timelines“ са включени над 100 издания с висока литературна и художествена стойност. Сред избраните са двете „Хроники“ от Петер Хус, „Тру“ от Барбара Космовска, книги за щастието, приятелството и опазването на природата.

Дарението се реализира с помощта на фондация „Детски книги“ и е част от проект, съфинансиран от програма „Творческа Европа“.

Снимки в статията: Борислава Борисова